Barometar je bio ispravan samo u vizuelno lošem stanju sa dosta dubinske korozije, ako se tako može nazvati. Sat je potpuno korodirao i promenio boju, pritom nije davao ni znake zivota. Mehanizam sata sam izvadio i pokusao da prelemim neke kontakte jer je u sebi imao i alarm, ali je nazalost nekad primio vodu i elektronika je bila unistena. Ovako su izgledali uređaji pre radova:

Onda kreće rasklapanje i čišćenje prvih delova.
Za čišćenje sam koristio dosta strpljenja u kombinaciji sa najfinijom vodenom šmirglom i onom malo grubljom od nje dok se nije skinula sva patina i korozija:

Kompletan mehanizam sata sam morao da promenim, pa sam uspeo da nađem neki sličan ali ne i idealan jer nisu odgovarale stare kazaljke. Morao sam da podešavam i dubinu koliko mehanizam za kazaljke izlazi gore iznad ploče sata, i poziciju unutar kućišta, ali je na kraju i to uspelo.
Kazaljke novog mehanizma nisu odgovarale izgledu sata, pa sam ih presekao i na centralne krugove starih kazaljki, zalepio malo prepravljene originalne kazaljke. Bilo mi je bitno da sačuvam autentičan izgled koliko je moguće:

Za kraj, finalni izgled nakon poliranja i malo upoređivanja

# # # Pre i posle # # #

###
Hvala Nenade!