Punjač za laptop

Neobavezna diskusija...
Nevena
Korisnikov avatar
Pridružio se: Petak 06 Nov, 2020 12:19
Plovilo: brodić "Eon"
Dimenzije: 8x2,5m
Status: Offline

Punjač za laptop

Post od Nevena »

Da li je neko pokušao da puni laptop preko USB-C kabla na brodu (jednosmerna struja)?
Uros
Korisnikov avatar
Pridružio se: Utorak 04 Jun, 2019 20:53
Plovilo: Riviera
Dimenzije: 8.7m x 2.8m
Kontakt:

Re: Punjač za laptop

Post od Uros »

Probao sam da punim Macbook Pro, koji inace ima USB-C, ali nije htelo da puni. Cak sam stavio u upaljac onaj brzi punjac, jaci, ali svejedno nista od punjenja. Cak mislim da je prikazivao da puni, ali je procenat baterije padao :mrgreen:

Pretpostavljam da nemam dovoljno jak auto punjac...
Zato i dalje koristim kombinaciju inverter i originalni punjac.
Inspektor za visinu kabine
Nevena
Korisnikov avatar

Post od Nevena »

Meni su rekli da bi u principu trebalo da radi, ako ima dovoljnu snagu.
To sa inverterom mi je čisto rasipanje. Prebaciš sa 12 na 220 pa ga punjać vrati na 12V.
Rekli su mi da čak i one prenosne baterijice (power bank) mogu da posluže tome ako imaju dovoljno snage.
Trenutno ne mogu da probam, ali ću već za vikend probati. Samo sam htela da znam da li mogu da računam na to pošto ću morati da radim, a lakše je na brodu ;)
Ja na komandnoj solarnom kontroleru imam baš USB priključak, Možda odatle može. :?:
Uros
Korisnikov avatar
Kontakt:

Post od Uros »

Da, rasipanje je...Mene jedino tesi cinjenica da je taj na 220V brzi punjac, pa za kratko vreme napuni bateriju :)

Bojim se da portovi na solarnim kontrolerima daju struju punjenja od 5V i 1A, sto je prilicno slabo. Cak i da imaju 5V i 2.1A, opet nije kao brzi punjaci koji daju cak i 6 ampera na 5 volti.

U svakom slucaju, najsigurnije je probati :handgestures-thumbupright:
Nevena
Korisnikov avatar

Post od Nevena »

:(
Ne radi ni kod mene!
Znači, moram pribeći potpuno neinženjerskom pristupu i kupiti inverter.
Prosto ne mogu da verujem da nema rešenja da sa DC izvora koristim DC napajanje bez da struju u međukoraku pretvatvaram u naizmeničnu. Edison se prevrće u grobu. ;)
Poslednja izmena od Nevena u Petak 12 Jun, 2026 10:49, izmenjeno 1 put ukupno.
Uros
Korisnikov avatar
Kontakt:

Post od Uros »

:lol: :lol: :lol:

Mozda bi ipak ovako nesto resilo taj problem? Nisam probao, i ne vidim da ima za USB-C, ali mozda moze da se nadje:

https://www.mobilnisvet.net/Univerzalni ... irect_link
Nevena
Korisnikov avatar

Post od Nevena »

Bi Uroše u normalnim okolnostima. Ja imam osećaj da se neko odgore zabavlja sa mnom za "sve novce". Moj laptop ima neki kockasti žuti priključak za koji sam samo na jednom mestu na oglasima našla adapter, ali ga nemaju trebutno na stanju. Takođe sam našla i punjač, koji navodno ima taj adapter ali prodavac kaže da ga ne vidi u kompletu i da nije sigran da je to to. Moram naći nekoga iz NS ko to prodaje da odem da probam.

Pozdrav iz Šodroša (punospominjanog dunavca koji hoće da unište izgradnjom mosta i nekih zgrada). Radim dok se baterija ne isprazni a onda će mi prisilno početi vikend ;)
Uros
Korisnikov avatar
Kontakt:

Post od Uros »

Eee svima nam se nekad čini da se neko odozgo igra sa nama... :mrgreen:
Ja gubim jul i avgust jer sam konačno rešio problem sa nosačima motora, ali mi je posle par dana plovidbe i uživanja u konačno rešenom problemu, procureo gumeni Volvo ležaj na osovini propelera. Sad čekam vađenje, ali šta je tu je. Ponovo se nadam da ću konačno ploviti kad i to rešim :)

Ako nešto znači, ja na tri mesta koristim one jeftine invertere koji se mogu naći na kupujem prodajem za 20ak evra, imaju snagu od 300 ili 500w, i rade mi odlično. Za punjenje laptopa bez ikakvih problema, ili za neki punjač koji mora na 220V. Takođe ih koristitim za TV ili za lemilicu, uglavnom za tako neke manje potrošače.

P.S. Za nas koji nikad nismo dobacili do Šodroša, dobro će doći i neka slika sa vode :D :obscene-drinkingcheers:
George
Korisnikov avatar
Pridružio se: Subota 13 Mar, 2021 07:13
Plovilo: Triton
Dimenzije: 9,6 x 2.8

Post od George »

UrosP napisao: Petak 23 Jul, 2021 14:29 P.S. Za nas koji nikad nismo dobacili do Šodroša, dobro će doći i neka slika sa vode :D :obscene-drinkingcheers:
Pridružujem se konstataciji...
Nevena
Korisnikov avatar

Post od Nevena »

Ako nešto znači, ja na tri mesta koristim one jeftine invertere koji se mogu naći na kupujem prodajem za 20ak evra, imaju snagu od 300 ili 500w, i rade mi odlično.
Uroše, to su kvazisinusni pretvarači ili si našao sinusni tako jeftino?
Odgovori