Predlog za plovidbu

Sve što biste hteli da podelite sa drugima ili da saznate od drugih
George
Korisnikov avatar
Pridružio se: Subota 13 Mar, 2021 07:13
Plovilo: Triton
Dimenzije: 9,6 x 2.8
Status: Offline

Re: Predlog za plovidbu

Post od George »

Djordje napisao: Utorak 07 Maj, 2024 17:39
George napisao: Utorak 07 Maj, 2024 17:12 Ma nema problema, mogu ja da predstavljam i banat i bačku, ionako ovde na forumu po mojim saznanjima nema nikog iz banata (osim možda jednog koji je primio sremski pedigre) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
I evo taj će sam da se javi :laughing-rolling:
Elem, za one koji ne znaju, za Senćane kažu da imaju dugačke vratove jer su gledali preko Tise stalno, u Banat, odnosno Čoku, da vide kako izgleda civilizacija!
Ali, ako iko vredi da predstavlja čak i moj Banat, onda je to George! (Ipak i on vuče korene iz Sanada :D )
Ai pravi je, iskonski, Panonski mornar! :obscene-drinkingcheers:
A sada će uskoro da zatvore Senćanski most zbog, kako kažu najezde Čokana u Sentu pa će za Sentu umesto dosadašnjih 5 km, Čokani trebati da idu okolo na Kneževac i Kanjižu (preko Sanada naravno) nekih 45 km, a sve to da bi se grad zaštitio od pogubnog uticaja Čokana. :lol: :lol: :mrgreen:
Šalu na stranu, most se zatvara zbog rekonstrukcije, a Tisa će zaista za to vreme predstavljati nepremostivu granicu između dva naselja.
Terca
Korisnikov avatar
Pridružio se: Utorak 26 Okt, 2021 11:55
Plovilo: Terca
Dimenzije: 9.5m x 2.3m

Post od Terca »

Dok ne stigne pravi video iz zvanične produkcije

https://www.youtube.com/watch?v=LCyj33o ... vanResetar
dell_mare
Korisnikov avatar
Pridružio se: Sreda 25 Mar, 2020 11:42
Plovilo: Ten Broeke 780AK
Dimenzije: 8m x 2.6m

Post od dell_mare »

Fenomenalno. Kao iz Mr. No-a, negde u gornjem toku Parane.
zankiki
Korisnikov avatar
Pridružio se: Ponedeljak 12 Sep, 2022 12:42
Plovilo: Pasaat 735
Dimenzije: 8,65 x 2,9

Post od zankiki »

Par pitanja za kolege koje su plovile na tu stranu:

1. Pošto predpostavljam da je vodostaj Tamiša u donjem delu blisko vezan sa vodostajem Dunava, kakva je situacija za plovidbu tuda, ima li na nešto da treba obratiti pažnju? Mi smo na ušću Tise večeras, sutra planiramo do Pančeva.

2. Gde je najbolje / najbliže za obaviti nabavku na putu do Opova?

3. Neke čarde na isto delu?

Hvala.
George
Korisnikov avatar
Pridružio se: Subota 13 Mar, 2021 07:13
Plovilo: Triton
Dimenzije: 9,6 x 2.8

Post od George »

Evo mog viđenja...
Kao šro je poznato mi smo tuda plovili za Prvi maj, kada je vodostaj Dunava (a i Tamiša) bio posve drugačiji od sadašnjeg, tako da po tom pitanju naše iskustvo može biti samo delimično validno. Sa dubinom apsolutno nije bilo problema, ali su mene lično u gornjem toku nervirali panjevi koji su štrčali iz vode nekih 30-ak cm. U noći za prvi maj Tamiš je opao za oko 30-40cm, pa je u povratku izronilo duplo više panjeva nego pri odlasku, pa sam se ja tada pitao koliko ih još ima što podmuklo čekaju tik ispod površine vode. Na jedan takav panj smo u odlasku neposredno pre Opova uspeli da nateramo nas tri broda što smo išli na čelu konvoja. Nije bilo strašno, ali ipak smo udarili...
Što se nabavke tiče, tu ti je Pančevo, a posle toga verovatno i nailazeća sela imaju neku radnju. Kafanu imaš neposredno posle Jabuke, na samoj obali Tamiša.
zankiki
Korisnikov avatar

Post od zankiki »

Kakva je bela stena kada je košava?
Ulaz na male vode po ovom vodostaju?
Terca
Korisnikov avatar
Pridružio se: Utorak 26 Okt, 2021 11:55
Plovilo: Terca
Dimenzije: 9.5m x 2.3m

Post od Terca »

Vodostaj jeate u tesnoj vezi ali vodostaj kod Pančeva znatno manje osciluje nego gore. Vode za pliovdbu bi trebalo da bude, tradicionalno je tamo krajem avgusta bila regata, a nadam se da neće povraćati travuljinu.
Ne znam da li može da se plovi onim ravnim prokopanim deonicama npr kod Jabuke, proletos je bilo oborenih stabala od nevremena proŝle godine pa smo plivili meandrom, a tuda je pliće.
Nabavka u Panĉevu, može i u Opovu. Može i drugde ali treba bicikl.
Kafane u Pančevu, ima čarda kod Jabuke, čorba dobra riba katastrofa. U Opovu je dobra priča.
Oprez je potreban kod mosta u Sefkerinu, most je nov ali je stari nekompletno demontiran. Kažu domoroci da ne tre ba de se pegla sredinom između stubova. Pratiŝ zakačeno granje i travu, a ponekad ima i znak na ogradi mosta.
Uros
Korisnikov avatar
Pridružio se: Utorak 04 Jun, 2019 20:53
Plovilo: Riviera
Dimenzije: 8.7m x 2.8m
Kontakt:

Post od Uros »

Videsmo Zankikija u prolazu juce, svratio je do Milete i mene u kamp da se javi, pa produzio ka Tamisu. Bilo je malo Kosave koja je oslabila u kasnijim popodnevnim satima, ali za Marissu svakako nikakav problem ;) :obscene-drinkingcheers:
Inspektor za visinu kabine
zankiki
Korisnikov avatar

Post od zankiki »

Jes, izvinte što nismo pristali, ali 2 dana plovidbe (Futog - Tisa i Tisa - Tamiš) po košavi i talasima po kojima smo skakali po 5-6 sati dnevno, samo sam hteo da se sklonim sa Dunava u mirnije vode. Pogotovo što su narednog dana najavili još značajno jačanje košave, pa smo hteli taj dan da stignemo u Tamiš.

Ko ima sreće i bik mu se teli, kako kaže poslovica, u Pančevu te večeri Van Gogh na, ako se dobro sećam, vajfert beer fest-u ili nešto slično. U jabuci dobra čorba, ali ovaj put dobra i riba za preporuku. Na skali 1-10, recimo, 8,5

Do jabuke smo došli kroz onaj prokopani deo, ima negde na 2/3 puta oborenih stabala, neka iznad vode, neko deblo i pod vodom... Naslonio sam se kobilicom na deblo i posle 15-20 sekundi guranja je popustilo i put je bio slobodan :obscene-drinkingcheers:

Tamiš lep za plovidbu, miran, prava divljina, jeste ima panjeva, jeste malo izderano korito, ali vredelo je... Sticajem nekih okolnosti nismo išli dalje od Sefkerina. U povratku 2 dana na Belegiškim adama, pa lagano kući... Poslednja 2 dana je bila najavljena non stop kiša, pa smo skratili putovanje za jedan dan i vratili se u NS u subotu, kada sam konačno posle skoro 2 meseca izgnanstva (zbog niskog vodostaja) mogao da vratim Marissu u dunavac...

Slike slede.
zankiki
Korisnikov avatar

Post od zankiki »

...
Prikačeni fajlovi
18.jpg