Uros napisao: ↑Ponedeljak 16 Sep, 2024 11:30 Hvala na korisnim informacijama Zoki, mislim da je to taj covek Rade - Radoje, na Petlovom brdu. Idem na 12V varijantu frizidera bas zato sto nemam skoro nista na 220V na Rivieri, a imam kineski inverter od 500w koji obavlja posao za punjenje laptopa, ili nekad ako mi zatreba neka slabija alatka tipa lemilica, slajferica...
Frizider ce stajati samostalno uz bok broda i nece biti ugradjen u kuhinjski element tako da ce imati dovoljno strujanja vazduha za zadnju resetku. Kad smo kod zadnje resetke, ako uzmem ispravan frizider na 220V oni koliko vidim imaju velike resetke pozadi.
Da li je to prednost ili mana za kompresor na 12V, ili si mislio ako se uzima nekompletan frizider da je bolje da se uzme u kompletu sa resetkom?
Prednost. Neki frizideri imaju nazad resetku koja se vidi, a neki novije generacije i nemaju vec je integrisana i ne vidi se. Ako se ja dobro sećam u tom slučaju majstor ima neki dodatni posao prilikom prepravke.
Ja sam menjao kompresor kod Radeta al sam se pre ugradnje čuo s njim pa mi je dao tih par saveta. Najbolje da ga pozoveš.
Ja sam kupio nov frižider i direktno su ga isporučili kod njega da ne bih imao cimanje oko transporta bar u jednom smeru.
Prednost invertorskog napajanja je pod uslovom da je invertor dobar je to da bi frižider trebao da radi onako kako je proizvodjac propisao. Čim se nešto prepravnja može da bude problema. Ja ove prve god nisam primetio nista loše. Radilo je sve ok plo velikim vrućinama.
E da. Jos jedna napomena. Posto je meni bitno i zamrzavanje ja sam gledao modele kod kojih komora moze da se zatvori, ne samo vratanca vec i i da skljocne lepo da bi moglo lepo da zaledi. Mana je u tom slucaju manje prostora. Ja imam svega 6 litara zamrzivač al bar znam da može da zamrzne.